Week 43 met leefgeld

Leefgeld

Vorige week bleef er gelukkig weer een keer wat geld over waardoor we deze week wat extra te besteden hadden. Op Facebook zag ik een leuke actie voorbij komen voor een high tea en daarom besloot ik mijn moeder en zusje te vragen om hier samen naar toe te gaan. Ik had namelijk wel weer een keer zin om iets leuks te doen zonder de kinderen en deze high tea paste nu mooi binnen ons budget.

Mijn man en ik hebben beide een elektrische tandenborstel en moesten eigenlijk nodig nieuwe opzetborsteltjes. Deze zijn altijd aardig prijzig en pasten steeds niet binnen ons budget. Nu zag ik deze week op de app Scoupy dat je voor deze opzetborstels een groot deel van het aankoopbedrag terug krijgt en dat je dus nog maar €7,50 zelf hoeft te betalen. Deze actie konden we natuurlijk niet voorbij laten gaan en heb ik meegenomen in ons budget voor deze week.

Zoals ik eerder al eens zei vind ik het heerlijk om op maandag na werktijd de boodschappen te doen. Ook deze week kwam ik aan het einde van de middag weer leuke aanbiedingen tegen zoals brood en vlees met 35 procent korting. Ook waren er deze week een aantal leuke één plus één gratis aanbiedingen bij de Albert Heijn. Gelukkig laat ik me met dat soort aanbiedingen niet snel verleiden om ook producten te kopen die we niet nodig hebben. Naast de leuke aanbiedingen bij Albert Heijn kocht ik deze week ook meer bij de Lidl dan normaal. Een groot deel van de producten die op mijn lijstje stonden waren deze keer bij de Lidl goedkoper. Zo kocht ik twee kilogram bananen voor nog geen twee euro en een tros tomaten voor een mooie prijs. Daarnaast kreeg ik met mijn app ook nog eens één euro korting op de boodschappen. Alle kleine beetjes zijn mooi meegenomen.

Omdat ik op zaterdag samen met mijn moeder en zusje ging “high teaen” heb ik ervoor gekozen om in het weekend verder niets meer te bakken. We hadden nog wat appeltaart in de vriezer wat we zondag bij de koffie hebben opgegeten. Normaal eten we mijn baksels in het weekend helemaal op of delen we het uit, maar de laatste tijd bewaar ik steeds meer in de vriezer voor wanneer we onverwacht visite ontvangen of als ik een keer geen zin heb om iets te bakken. Zo hebben we altijd iets lekkers voor bij de koffie in huis. Zelfs de overgebleven stukken verjaardagstaart doen we in de vriezer, ik vind het zonde om dit weg te gooien.

Op donderdag kwam de kinderbijslag weer binnen. Ik had hierdoor wel een beetje de neiging om gelijk weer iets voor de kinderen te gaan kopen ook al hebben ze helemaal niets nodig. Wel heb ik voor onze jongste dochter een aantal kledingstukken van iemand overgenomen en heb ik laarsjes voor haar gekocht. Ze zit sinds kort op de loopfiets en had alleen nog maar slofjes waar ze buiten niet echt op kan lopen. Helaas zijn de laarsjes van onze oudste dochter haar nu nog veel te groot. Voor onze oudste dochter ben ik nu alvast op zoek naar een winterjas. Het is misschien een beetje vroeg nu, maar vaak zijn de winterjassen van het afgelopen jaar nu voor een mooie prijs te koop. Voor de rest geven we de komende drie maanden geen geld meer uit aan kleding voor de kinderen.

In het weekend ben ik weer aan het opruimen geweest en heb ik een aantal dingen die al een tijdje op Marktplaats stonden en die we dus niet hebben verkocht weggeven aan mensen die het goed kunnen gebruiken. Ik probeer zo weinig mogelijk weg te gooien, want er zijn genoeg mensen die van een klein budget moeten leven en die het wel goed kunnen gebruiken. Nu we veel minder kopen merk ik dat ik ook steeds minder behoefte heb om iets te kopen en het fijn vindt dat het opgeruimd is in huis.


Hoe hebben we het ervaren?
Afgelopen week was een fijne week wat voornamelijk kwam doordat we extra geld hadden te besteden voor leuke dingen. Ik merk wel dat ik dan wel sneller geneigd ben om tijdens de boodschappen iets extra’s mee te nemen wat ik niet op het lijstje heb geschreven.

Wat hebben we geleerd?.
Dat het zonde is om zomaar spullen weg te gooien. Je kunt er vaak iemand anders weer heel erg blij mee maken.

Wat was het resultaat?
Het geld voor de opzetborstels hebben we nog niet terug gekregen, wat ik niet heb meegenomen in ons budget. Ik verwacht het namelijk in de loop van de week nog te ontvangen. Verder kwamen we 40 cent over ons budget.