Werkwijze

Werkwijze

Je kunt via het aanmeldformulier contact met mij opnemen om de situatie te bespreken. Mocht dit via het aanmeldformulier niet lukken, dan ben ik ook telefonisch of per mail bereikbaar. Ik kom daarna graag bij je thuis langs om kennis te maken, waarbij je vrijblijvend meer informatie krijgt over beschermingsbewind, de aanvraagprocedure en de kosten.

Intakegesprek

Wanneer je na het kennismakingsgesprek besluit om jezelf onder bewind te laten stellen, vindt er een intakegesprek plaats. Voorafgaand aan dit gesprek vul je het aanmeldformulier zo volledig mogelijk in, zodat ik een goed beeld kan krijgen van jouw situatie. Tijdens het intakegesprek zullen er voor het verzoek aan de rechtbank verschillende formulieren ingevuld en ondertekend moeten worden. Daar help ik jou graag bij.

Beheer- en leefgeldrekening

Zodra de kantonrechter het verzoek tot bewindvoering heeft toegewezen wordt er door mij een beheerrekening en een leefgeldrekening op jouw naam geopend. Op de beheerrekening zullen jouw inkomsten zoals salaris, pensioen en/of uitkering worden gestort. Ik zorg ervoor dat van de beheerrekening jouw vaste lasten zoals huur, energie, verzekeringen en leefgeld worden betaald. Op de leefgeldrekening zal het wekelijkse leefgeld worden gestort.

Post

Ik zorg voor alle post die betrekking heeft op betalingen, uitkeringen of inkomen. Elke organisatie die wordt aangeschreven wordt verzocht om FoarDY Financieel Beheer als correspondentieadres op te voeren.

Verdere werkzaamheden

Aan de hand van jouw inkomsten en uitgaven zal er een overzicht gemaakt worden om inzicht te krijgen in jouw financiële situatie en om een budgetplan samen te stellen. Wanneer er schulden zijn zullen deze worden geïnventariseerd.

Ik ben verplicht om jaarlijks verantwoording af te leggen aan de kantonrechter . De kantonrechter controleert of ik jouw vermogen goed heb beheerd.