Week 40 met leefgeld

Leefgeld

Vorige week hadden we eindelijk weer een keer geld over wat we deze week goed konden gebruiken. Er moesten deze week namelijk weer nieuwe luiers komen voor onze jongste dochter. Ik koop altijd gelijk twee pakken luiers, omdat dit voordeliger is en we daarmee een maand vooruit kunnen. Twee pakken luiers kosten samen €25,- maar deze week was er een hele mooie aanbieding van maar vijf euro per pak. Helaas gaat deze soort luier uit het assortiment en komt deze aanbieding bijna nooit voor. Ik heb gelijk vijf pakken meegenomen en kan nu bijna drie maand vooruit voor hetzelfde geld. Helaas ben ik niet zo slim geweest om ook even naar de luiers voor onze oudste dochter te kijken.

Voor de boodschappen ging ik deze week weer naar twee verschillende winkels zodat ik het voordeligst uit zou zijn. Er waren een aantal leuke aanbiedingen waardoor er geld overbleef voor iets extra’s zoals speciaalbier en wijn. Daarnaast konden we ook iets duurdere producten kopen zoals vlees en zalm. Met het warme weer vind ik het wel lastiger om een weekmenu samen te stellen. We hebben dan vaak weinig zin om uitgebreid te koken, dus het moet iets makkelijks maar ook gezond zijn. Afgelopen week hebben we daarom voornamelijk allerlei salades gegeten. Op internet vind ik vaak wel inspiratie, zodat we niet steeds hetzelfde eten en het ook een beetje aansluit bij de aanbiedingen in de winkel.

Ook heb ik deze week weer koopzegels gekocht, zodat we het spaarpotje voor de vakantie ook kunnen blijven vullen. De zomervakantie begint steeds dichterbij te komen en ik ben al een klein beetje aan het bedenken wat we dan van dat geld kunnen doen. Waarschijnlijk gaan we een dag naar een eiland en een keer naar de dierentuin. Op internet kun je vaak ook leuke aanbiedingen vinden voor een uitje. Dat ga ik de komende weken dan ook goed in de gaten houden, zodat we in de vakantie ook binnen ons budget blijven.

In het weekend bak ik meestal iets lekkers voor bij de koffie, maar met het warme weer heb ik weinig zin om in de keuken te staan. Vorig weekend hadden we van de verjaardag van onze oudste dochter taart over wat ik toen in de vriezer heb gedaan. Daardoor hadden we dit weekend gelukkig nog steeds iets lekkers bij de koffie. Nu met ons budget geniet ik daar altijd extra van.

Op vrijdag zijn we op kraamvisite geweest bij ons pasgeboren neefje. Hier had ik in het budget geen rekening mee gehouden. Het cadeau hebben we daarom van ons “potje” gekocht. In dit potje zit geld wat we hebben verdiend met onze verkopen op Marktplaats. In het begin gebruikten we dit geld om ons budget aan te vullen, maar de laatste maanden sparen we het op zodat we hier iets leuks van kunnen doen. Deze week waren we helaas genoodzaakt om er gebruik van te maken. Vorige week heb ik er ook al twee euro uit gehaald voor het goede doel. Voor ons pasgeboren neefje hebben we een cadeaubon gekocht, omdat ze niet echt iets nodig waren. Het is misschien iets minder leuk om te geven, maar ik vind het persoonlijk ook altijd leuk om te krijgen.

In het weekend hebben we heerlijk genoten van het prachtige weer. We hebben voor de kinderen uitjes bedacht die behalve benzine kosten verder geen geld kosten. Zo zijn we op zaterdagmiddag naar de zeedijk geweest en hebben we daar gevliegerd en schelpen gezocht. Op zondag zijn we eerst lekker gaan wandelen en daarna naar een speeltuin toe gegaan waar wij heerlijk in het zonnetje hebben gezeten en onze kinderen lekker hebben gespeeld. We hadden ons blikje 7-up mee wat we gratis hadden gekregen via de app Scoupy en verder hadden we ook nog wat koekjes in de tas. We hebben heel erg genoten.

Mijn schoonouders wonen bij de zeedijk en we zijn daarom na het vliegeren even langs gegaan voor een bakje koffie en thee en ook nog blijven eten. Hierdoor bleef er een maaltijd over wat we maandag weer kunnen gebruiken. Ik wil er vanaf nu ook voor zorgen dat we voor maandag ook iets makkelijks al op voorraad hebben zodat we dan niet al te laat eten. Vaak doe ik de boodschappen maandag nog na mijn werk en moeten we daarna nog koken. Nu kan mijn man alvast het eten klaarzetten en kunnen we na de boodschappen gelijk gaan eten. Nu onze oudste dochter naar de basisschool gaat lijkt ons dat handiger, zodat ze niet te laat op bed gaan.

Hoe hebben we het ervaren?

Het was deze week een fijne week waarbij we niet echt het idee hadden dat we van een klein budget leven.

Wat hebben we geleerd?

Dat er ook genoeg leuke dingen zijn te doen die geen geld kosten en dat de kinderen al blij zijn met een kleine speeltuin waar ze kunnen spelen.

Wat was het resultaat?
Doordat we het kraamcadeau konden kopen van het potje kwamen we deze week precies uit.