Week 39 met leefgeld

Leefgeld

Vorige week kwamen we €1,50 over ons budget doordat de bezorgkosten voor de boodschappen iets duurder waren dan ik had verwacht. Hierdoor hebben we deze week €1,50 minder te besteden. Dat was deze week niet een hele grote ramp, omdat we door de verjaardag van onze oudste dochter niet voor iedere avond eten hoefden te kopen. Wel moesten we deze week rekening houden met nieuwe zonnebrand. Onze oude zonnebrand was alweer een jaar oud en voor de kinderen haal ik sowieso ieder jaar weer nieuwe zonnebrand. Door het vieze weer hadden we het tot nu toe nog niet echt nodig gehad, maar met het mooie weer op komst moest ik er nu toch wel echt aan geloven. Ik vind zonnebrand altijd best prijzig en probeer dit dan ook altijd in de aanbieding te kopen. In de folder van onze supermarkt had ik snel gezien dat er deze week een actie van één plus één gratis was dus dat kwam goed uit.

Normaal gesproken ga ik de laatste tijd op maandag naar de supermarkt voor de boodschappen, maar deze week had ik een cursus op maandag en was ik laat thuis. Gelukkig hadden we nog wat in huis waardoor we niet speciaal naar de winkel toe hoefden. Op dinsdag heb ik de boodschappen voor hele week gehaald inclusief een deel van de boodschappen voor de verjaardag van mijn dochter. Vlakbij de kassa lagen de zonnebrandcrèmes die ik dan ook als laatste in mijn boodschappenkar deed. Hierdoor heb ik niet meer naar de prijs gekeken en gelijk afgerekend. Thuis aangekomen heb ik toch maar even de bon erbij gepakt omdat ik vond dat ik nog best veel kwijt was. Toen kwam ik erachter dat ik de volle pond had betaald en dus geen korting heb gekregen. Uiteindelijk kwam ik erachter dat de actie pas vanaf donderdag in ging en op dinsdag dus nog niet geldig was. Ik ben later wel weer terug gegaan naar de winkel, omdat het anders natuurlijk niet binnen mijn budget past. Daarnaast ging het om €22,- wat best een groot bedrag is. Later in de week heb ik alsnog de zonnebrand gehaald met korting.

Ook ben ik deze week samen met mijn oudste dochter door het speelgoed gegaan en hebben we uitgezocht wat we kunnen verkopen en wat kan blijven. Omdat ze voor haar verjaardag weer nieuwe cadeaus kreeg hebben we het speelgoed waar ze nooit mee spelen weg gedaan. Hierdoor ontstond er weer ruimte voor al het nieuws. We hebben er deze week twintig euro mee verdiend wat in ons potje gaat voor “leuke dingen”.

Donderdag werd onze oudste dochter alweer vier jaar. Op de dag zelf hadden we geen visite, maar hebben we lekker taart gegeten en zijn we met ons vieren naar de kinderboerderij toe gegaan. Op vrijdag, zaterdag en zondag kwam de visite langs. De kosten hiervoor heb ik niet meegenomen in ons budget.

Doordat het van dat prachtige weer is hebben we veel minder trek en drinken we veel meer water. Hierdoor gaat het eten er veel minder snel doorheen. Daarnaast hadden we ook nog veel op voorraad doordat we de week ervoor pas op donderdag de boodschappen kregen. Wel krijgen mijn man en dochter nu zin in ijsjes waar ik straks wel rekening mee moet houden in het budget. Voor de kinderen heb ik altijd wel vrieslollies op voorraad die kosten ook maar iets van vijftig cent.

Hoe hebben we het ervaren?

Het ging deze week best goed. Door de verjaardag van onze oudste dochter hadden we niet echt het idee dat we het nu met veel minder moeten doen. Wel vond ik het deze week jammer dat we niet even spontaan broodjes kunnen halen of lekker kunnen gaan barbecueën met het mooie weer. Dan moeten we hier van te voren al heel goed rekening mee houden, maar het spontane maakt het juist zo leuk.

Wat hebben we geleerd?

Dat mensen met een klein budget geen spontane dingen kunnen doen. Het spontane maakt voor ons het leven juist zo leuk.

Wat was het resultaat?
We hadden deze week nog vijftien euro over van ons budget. Dit kwam voor een groot deel door de verjaardag van onze oudste dochter. Daarnaast hoefden we voor maandag geen avond eten te halen en hadden we ook nog best veel op voorraad doordat we nog maar kort geleden boodschappen hadden gehaald. Het is een heel fijn gevoel dat er weer een keer geld overblijft.