Week 9 met leefgeld

Week 9 met leefgeld

Hoe ging de negende week?
Een nieuwe week met nieuwe kansen. Vorige week gaven wij vier euro teveel uit, waardoor we het deze week met vier euro minder moeten doen. Vier euro lijkt misschien niet veel, maar met een budget van €85,- is het best veel geld. Van dit bedrag kunnen we bijvoorbeeld vier pakken melk kopen. Ook moesten de pampers van de jongste weer aangevuld worden waardoor er nog maar €56,- overbleef voor de rest van de boodschappen.

Voor het weekend zag ik al dat de koffie bijna op was, dus maandag heb ik eerst nieuwe koffie gekocht zodat ik thuis niet in de problemen kom. Zelf drink ik alleen water en thee, maar nu mijn man thuis aan het werk is gaat de voorraad koffie er snel doorheen. Meestal koop ik de koffie in de aanbieding, maar deze was er de afgelopen weken helaas niet. Naast de koffie kocht ik ook weer een Too Good To Go box met groenten en fruit. In deze box zat ook iets wat wij nog nooit eerder hadden gezien, het bleek een koolrabi te zijn. Via Instagram kreeg ik al lekkere recepten toegestuurd zoals vegetarische schnitzels en ovenschotels van koolrabi.

Woensdag aan het eind van de middag besloot ik op het laatste moment om de weekboodschappen  te doen. Er moest daarom snel nog even een boodschappenlijstje worden geschreven. Doordat ik snel moest kon ik niet even rustig kijken wat we nog allemaal op voorraad hadden en wat er in de aanbieding was. Normaal reken ik ook alvast uit wat ik ongeveer kwijt ga zijn aan de boodschappen, zodat ik niet over het budget heen kom. Hier had ik deze keer helaas geen tijd voor, waardoor ik tijdens het winkelen van alles terug  moest leggen wat geen prioriteit had. Voor de boodschappen gebruik ik vaak de zelfscan, omdat ik het op deze manier goed in de gaten kan houden en bij de kassa niet voor verassingen kom te staan.

Tijdens het boodschappen doen kwam ik een groot pak melk tegen voor maar €0,25 die tot en met de dag erna nog houdbaar was. Ik twijfelde of ik deze mee zou nemen of niet, thuis drinken we niet heel veel melk en die twee liter moest eigenlijk wel in één dag op. In de winkel dacht ik even na wat ik allemaal met het melk kon doen en ik besloot uiteindelijk om het pak mee te nemen naar huis. We hebben er lekkere pannenkoeken van gebakken, pap van gemaakt en ’s middags hebben we een lekkere beker warme chocolademelk gedronken wat ik had gemaakt van de melk en cacaopoeder dat ik nog in huis had. Binnen een dag was het pak leeg en wij hebben er heerlijk van genoten.

Op vrijdag kregen wij normaal altijd patat van de snackbar, maar daar is nu helaas geen budget meer voor. De laatste tijd zitten er steeds aardappelen in de Too Good To Go Box wat ik persoonlijk niet echt lekker vind. Ik maak er daarom nu elke vrijdag patat van en bak dit dan met een klein beetje olijfolie in de airfryer. Dit is bij ons thuis nu een groot succes!

Zaterdag ging onze dochter de hele dag met haar nichtje bij pake en beppe spelen. Aan het einde van de dag vroegen mijn schoonouders of mijn man en ik ook bij hun wouden eten, dan zouden zij wat eten bestellen. Ik vond dit een goed idee, maar alleen als wij de kosten gingen delen. Uiteindelijk hoefden wij niets te betalen, wat natuurlijk heel erg fijn is met ons kleine budget. Maar zo’n situatie brengt vaak ook weer een vervelend gevoel mee, omdat het voor ons nu lastig is om hetzelfde terug te geven.

Aan het begin van de week kreeg ik van mijn moeder de tip dat je doormiddel van een app waardebonnen kunt verdienen door te bewegen. Ik heb deze app natuurlijk gelijk gedownload om het te proberen. Het stimuleert ons om elke dag even naar buiten te gaan en te bewegen. Na de eerste week hebben wij onze waardebon al binnen. Op mijn site www.foardyfinancieelbeheer.nl kun je meer lezen over deze app. Wij sparen deze waardebonnen op, zodat wij met de feestdagen iets lekkers hebben.

Hoe hebben we het ervaren?
Ik merk dat ik het nu vervelender vind om bij iemand te blijven eten of dat iemand anders iets voor ons betaald. Normaal gebeurde dat ook veel, maar toen kon je ook iets terug geven en nu is daar het geld niet voor. Voor mijn gevoel ben ik dan aan het profiteren van een ander zijn geld. Ik vind het prettiger om de kosten voor bijvoorbeeld het eten te delen, zodat ik niet het gevoel heb dat ik bij iemand in het krijt sta.

Wat hebben we geleerd?

Dat je met haast geen boodschappenlijstje moet maken. Ik ben er achter gekomen dat het verstandiger is om hier even rustig voor te gaan zitten, zodat er geen onnodige dingen op het boodschappenlijstje komen te staan.  

Wat was het resultaat?

Het is ons deze week weer gelukt! We hadden ook nog €0,10 over. Ik moest hiervoor wel de koopzegels weer pauzeren, maar gelukkig was dit deze keer wel goed gegaan.     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *