Budgettips met kids

Budgettips met kids

Het weekend is weer aangebroken! Dat betekend vaak weer lekker veel tijd voor de kinderen. Met een klein budget is er helaas geen geld voor dure activiteiten. Maar een leuke dag hoeft niet altijd duur te zijn en er zijn genoeg uitjes die zelfs helemaal niets kosten. Om jullie te inspireren deel ik vanaf nu elke vrijdag een budgettip met kids.

Tip voor zaterdag 14 november
Morgen komt Sinterklaas weer met zijn pieten aan in Nederland. De intocht kun je samen met de kinderen op NPO 3 volgen van 12:00 t/m 13:20 uur. 

Voor deze intocht kun je samen met je kinderen pepernoten bakken en warme chocolademelk maken. Je hebt bij de Albert Heijn al een pak chocolademelk voor €0,85. Persoonlijk vinden wij de chocolademelk van chocomel het allerlekkerst. Gelukkig zijn ze deze week in de aanbieding voor maar een euro. 

Pepernoten bakken
Voor pepernoten of eigenlijk kruidnoten heb je niet veel nodig. Zelf hebben wij de ingrediënten altijd al op voorraad, waardoor ik hier geen extra geld aan kwijt was. Het recept dat ik gebruik is van Rutger bakt.

  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gr bruine basterdsuiker
  • 1½ el speculaaskruiden
  • 125 gr boter, op kamertemperatuur
  • ¼ tl zout
  • 2-3 el melk

Doe alle ingrediënten, behalve de melk, in een kom en kneed deze door elkaar. Voeg zoveel melk toe om er een mooi deeg van te maken. Meestal zal je aan 2 eetlepels voldoende hebben. Kneed het deeg vooral niet te lang, als je er een bal van kunt maken dan is het klaar. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het minimaal een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het deeg kleine bolletje ter grootte van een knikker. Leg deze op de bakplaat en druk ze iets plat. Bak de kruidnoten 15 tot 20 minuten en laat ze vervolgens afkoelen op een rooster. (De tekst is van Rutger bakt).

Ook kun je samen met de kinderen leuke knutselwerkjes gaan maken voor Sinterklaas. Je zou bijvoorbeeld een stoomboot kunnen maken van een doos/frisdrankverpakking en wc-rolletjes. Of Sinterklaas en zijn pieten van wc-rolletjes. Op Pinterest staan heel veel leuke ideeën bij Sinterklaas knutselen. 

Heel veel plezier! Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *