Week 8 met leefgeld

Week 8 met leefgeld

Week 8 met €85,- leefgeld

Hoe ging de achtste week?
Deze week stonden we weer voor een hele uitdaging. Het doel van de vorige week was om €40,- te kunnen sparen voor de twee verjaardagen waar wij deze week naar toe zouden gaan. Maar zoals jullie vorige week al hebben kunnen lezen is dat ons helaas niet gelukt. Persoonlijk vind ik het wat lastig om met “goedkope” cadeautjes aan te komen, omdat wij hier zelf vrijwillig voor hebben gekozen en ik niet wil dat anderen er de dupe van worden. Maar dat betekende dan wel dat we deze week toch echt wel zuiniger aan moesten gaan doen om cadeautjes te kunnen kopen voor de jarigen.

Voor de jarigen hadden we een budget van €35- in gedachten en hier hebben we ons ook aan kunnen houden. Van vorige week hadden we nog €9,46 over waardoor er nog €25,54 van deze week erbij moest. Dit betekende dat er van de €85,- nog €59,46 overbleef om boodschappen van te doen.

De week begon weer net zoals andere weken met een Too Good To Go Box en wat nootjes in de aanbieding. Het is elke keer weer een verrassing wat er in de box zit en het viel deze keer een beetje tegen. Maar dat lag meer aan ons zelf dan aan de box. De sla en de spruitjes die erin zaten heb ik deze keer weggeven. We hadden nog genoeg sla en dit komt bij ons niet altijd op. Van de spruitjes hadden we al twee zakken in de vriezer liggen en zijn bij ons niet echt favoriet. Deze keer kregen we er een hele doos vol stoofperen voor terug, wat wij wel erg lekker vinden.

Op dinsdag kwam ik erachter dat er voor onze jongste dochter niets meer in de diepvries lag en dat ik dus weer even een voorraad klaar moest maken. Voor onze oudste dochter heb ik toen ze klein was alleen maar potjes gekocht, omdat ik dat altijd lekker makkelijk vond. Maar met dit budget is dat bijna niet mogelijk. Dan zouden we voor onze jongste dochter alleen al €28,- per week aan voeding kwijt zijn (€13,99 voor de flesvoeding en €14,- voor de potjes). Voor wat inspiratie heb ik nog wel even naar de potjes gekeken en uiteindelijk een pak rijst en broccoli meegenomen. Gemak kost helaas veel geld, door het zelf te doen kun je heel wat geld besparen.

Voor de wekelijkse boodschappen moesten alleen de producten die wij dagelijks gebruiken aangevuld worden. Gelukkig waren de kasten, koelkast en vriezer verder nog goed gevuld, waardoor we met wat creativiteit voor een week avondeten hadden. Volgens mijn boodschappenlijstje gingen we het deze week ook weer met de €85,- redden.

In het weekend heb ik nog wat Sinterklaasinkopen gedaan. Zoals ik eerder al schreef betalen wij de Sinterklaascadeaus van de kinderbijslag die wij ontvangen. Dit jaar hebben wij besloten om gebruik te maken van de vier cadeautjes regel. Dit houdt in dat ze één cadeautje krijgen wat ze graag willen hebben, één cadeautje wat ze nodig hebben, één cadeautje om te dragen en één cadeautje om te lezen. Verder krijgen ze twee kleine cadeautjes en één duurder cadeautje in de schoen. Onze oudste dochter wil graag haar speen aan de baby pietjes geven als zij er iets van babyborn voor terug krijgt. Nu maar hopen dat het werkt! Door de vier cadeautjes regel toe te passen krijgen ze beide genoeg cadeaus waar ze ook nog echt iets aan hebben.

Hoe hebben we het ervaren?
Het ging deze week voor ons gevoel best goed. We hadden niet het idee dat wij ergens op moesten inleveren. Er was genoeg eten op voorraad, we hoefden niet te besparen op cadeaus en ook alle Sinterklaascadeaus zijn binnen. Van de kinderbijslag is er zelfs nog genoeg geld over. Zoals het nu staat is er de komende twee maand ook nog geen nieuwe kleding nodig, waardoor wij dit mooi kunnen meenemen naar de volgende drie maand. Dan hebben we namelijk een nieuwe autostoel nodig wat vaak ook weer veel geld kost.

Wat hebben we geleerd?

Deze week kwamen wij erachter dat gemak veel geld kost en dat je veel geld kunt besparen door het zelf klaar te maken. We maken de babyhapjes nu zelf, kopen nog weinig gesneden groenten en gebruiken bijna geen pakjes en zakjes.  

Wat was het resultaat?
Helaas is het ons deze week niet gelukt om van €85,- rond te komen. Volgens mijn boodschappenlijstje zou het ons precies gaan lukken, maar door de koopzegels waren wij deze week €4,- meer kwijt. Wij sparen automatisch koopzegels, voor elke euro die je besteed kun je 1 koopzegel bijkopen voor €0,10. Het was de bedoeling om het deze week te pauzeren, omdat we anders niet uitkwamen. Bij het afrekenen van de boodschappen kwam ik erachter dat ik dit helemaal was vergeten. Volgende week moeten wij het daarom met €4,- minder doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *