Week 47 met leefgeld

Net zoals voorgaande weken hadden we ook deze week weer een box van Hello Fresh met korting. In totaal hebben we  dit vier weken achter elkaar met korting. Twee keer 40 procent korting en twee keer twintig procent korting. Deze week kregen we twintig procent korting en betaalden we €41,- voor een box voor twee personen voor vijf dagen. Tot nu toe is dat voor ons prima te doen. Soms zijn er wel eens gerechten waarvan we met ons tweeën eigenlijk precies genoeg hebben en dan krijgen de kinderen iets anders. Maar meestal kunnen we de maaltijden met ons vieren delen, want onze kinderen zijn geen grote eters en voor ons is het misschien ook beter.

 

Om onze overige voorraad aan te vullen moest ik natuurlijk wel naar de winkel. Deze keer koos ik ervoor om naar één winkel toe te gaan in verband met tijdgebrek. Daarnaast ging ik ook nog naar een winkel waar ik niet zo vaak kom. Hierdoor moest ik goed zoeken en waren er een aantal producten niet op voorraad waar we eigenlijk niet zonder kunnen. Zoals de Raak ranja zwarte bessen smaak daar kunnen we hier thuis echt niet zonder. Onze oudste dochter drinkt al heel weinig en als we dit niet in huis hebben dan drinkt ze bijna niks. Gelukkig hadden we thuis nog wat op voorraad en konden we nog een paar dagen vooruit.

Op maandag was ik mijn eten helemaal vergeten om mee te nemen. Dit kwam doordat we deze week een heel ander ritme hadden, omdat de kinderen in plaats van naar mijn ouders nu naar mijn schoonouders toe gingen. Mijn ouders wonen bij ons om de hoek, maar naar mijn schoonouders moeten we wel een eindje rijden. Voor de kinderen had ik alles mee, maar door drukte ben ik mijn eigen eten helemaal vergeten. Ik ben daarom tussen de middag naar de winkel toe gegaan voor een paar broodjes en beleg.

Later in de week ben ik nog een keer naar de winkel toe gegaan om de ranja en mosterd te kopen. Daarnaast nam ik ook nog iets lekkers voor mijzelf mee om het begin van mijn vakantie een klein beetje te vieren. Naast deze uitgaven hadden we nog steeds een klein bedrag over van ons budget. Hier heeft mijn man aan het einde van de week brood en boter van gekocht, omdat we niet zeker wisten of we maandag naar de winkel toe kunnen en we niet meer genoeg op voorraad hadden om het weekend door te komen.

Voor de vakantie had ik alvast een aantal volle “boekjes” koopzegels ingeleverd. Van dit geld kunnen we in de vakantie allerlei leuke dingen gaan doen. Nu nog hopen dat het weer een beetje meezit, zodat onze plannen niet in het water vallen. Het leek ons leuk om samen met de kinderen een aantal dagen in de tuin te kamperen. We hadden al geregeld dat we een tent konden lenen, maar ik weet niet of dat hem wel gaat worden. We willen natuurlijk wel mooi en droog weer. Verder gaan we in de vakantie naar de kinderboerderij, Sprookjeswonderland, een Waddeneiland, dierentuin, te zwemmen en een middag bootje varen. Dan houden we ook nog geld over waarvan we een paar keer ergens kunnen gaan eten. Ik heb hiervoor alle prijzen van de uitjes op het internet opgezocht en de normale prijs gerekend. Ik wil ervoor zorgen dat we voor de meeste uitjes goedkoper uit zijn door gebruik te maken van kortingen. We kijken heel erg naar de vakantie uit, omdat we door het gespaarde geld het gevoel krijgen dat we weer iets meer te besteden hebben.

Om het begin van onze vakantie te vieren hebben we patat bij de snackbar afgehaald. Dit paste helaas niet binnen ons budget en hebben we daarom van ons vakantiegeld betaald. Dit was voor ons altijd de normaalste zaak, maar is met ons budget nu heel speciaal. We hebben er dan ook heel erg van genoten.
Op zaterdag ben ik druk bezig geweest met de kruisbessen die we de week daarvoor van mijn schoonouders hadden gekregen. Op Pinterest had ik een lekker recept gevonden voor een kruisbessencheesecake en van de rest maakte ik kruisbessenjam. De taart zag er heerlijk uit, maar was helaas mislukt en te waterig van binnen. Ik weet niet waar het deze keer precies aan lag, omdat ik nu allerlei ingrediënten had gebruik die ik normaal gesproken niet gebruik. Gelukkig waren we niet veel geld kwijt voor de cheesecake en was het daarom iets minder erg dat deze mislukt was.

 

Hoe hebben we het ervaren?
Met de box van Hello Fresh en de vakantie in het vooruitzicht hadden we niet het idee dat we op dit moment van een klein budget leven.

Wat hebben we geleerd?.
Dat we er goed aan gedaan hebben om van ons budget ook nog te sparen. Het was soms lastig om naast de boodschappen ook nog koopzegels te kopen, maar we zijn er nu toch wel heel erg blij mee. Hierdoor kunnen we de komende weken heel veel leuke dingen doen.

Wat was het resultaat?
Uiteindelijk bleef er helemaal niets over en kwamen we precies uit met ons budget.