Week 46 met leefgeld

Leefgeld

Net zoals vorige week hadden we ook deze week weer een box van Hello Fresh met korting. We hebben dan maaltijden voor vijf dagen, waardoor we nog maar voor twee dagen uit de supermarkt hoeven te kopen. Vorige week hadden we een paar keer iets anders gegeten en daardoor hoefden we deze week nog maar voor één dag iets te kopen. Ik was van plan om op vrijdag weer een patatdag in te plannen, maar toen kwam ik bij de Lidl een verse pizza tegen voor maar 25 cent. Ik besloot om deze mee te nemen en nog een pizza erbij te kopen. Vergeleken met de patat en frikandellen die ik van plan was te kopen waren we nu niet veel goedkoper uit, maar het was nu wel een stuk goedkoper dan wat twee pizza’s normaal gesproken kosten.

Ik had deze week koffie in mijn persoonlijke bonus aanbieding en dat kwam goed uit want de koffie was bijna op. Ik nam gelijk drie pakken mee zodat we weer even vooruit kunnen. Tot nu toe is het mij bijna altijd gelukt om de koffie in de aanbieding te kopen wat mij op jaarbasis toch weer bijna €65,- heeft bespaart. Het lijkt misschien niet veel, maar als je dit met meer dingen kunt doen dan kun je heel wat geld besparen op je boodschappen. Naast de koffie was ook de shampoo voor het haar weer op. Er waren deze keer helaas niet echt mooie aanbiedingen waardoor ik uiteindelijk besloot om toch maar weer de goedkoopste shampoo mee te nemen. De vorige keer kocht ik deze ook en we zijn er eigenlijk best tevreden mee.

Op woensdag kwamen mijn schoonouders langs met een kilo aalbessen en een kilo kruisbessen. Mijn man vindt de aalbessen heerlijk door de yoghurt, maar zelf vind ik ze dan erg zuur. Ik ben daarom op Pinterest op zoek gegaan naar andere alternatieven en kwam uit op een kruimelkoek met aalbessen, jam van kruisbessen en een cheesecake van kruisbessen. Van de aalbessen heb ik al twee kruimelkoeken gemaakt. Eén heb ik door de helft gesneden en bij mijn ouders en schoonouders gebracht en de andere hebben we in het weekend zelf lekker opgesmikkeld. Voor al dit lekkers moest ik op donderdag wel weer naar de winkel om een aantal producten voor de cheesecake en jam te kopen. Uiteindelijk heb ik de laatste twee niet meer gemaakt omdat ik er geen tijd meer voor had. Dit staat daarom volgende week op de planning, dan hebben we dan ook iets lekkers voor bij de koffie.

Op vrijdag werden we samen met mijn zusjes en onze zwagers uitgenodigd voor een barbecue bij mijn ouders thuis. Normaal barbecueën we minimaal één keer in de twee weken en soms zelfs elke week, maar dit was nog maar onze tweede barbecue van het jaar. Gelukkig is onze eigen barbecue nu kapot waardoor we bij mooi weer ook niet in de verleiding komen. Volgend jaar halen we wel weer een nieuwe barbecue en gaan we er weer extra van genieten.

Zaterdag gingen we bij mijn schoonouders langs om de kruimelkoek met aalbessen langs te brengen. We hebben hier gezellig koffie gedronken en onze oudste dochter wou graag blijven eten want we eten dan meestal patat van de snackbar en dat vind ze zo lekker. We hebben daarom maar wat patat opgehaald en werden door mijn schoonouders nog getrakteerd op lekkere vis. We hadden hiervan ook nog iets over wat we mee naar huis genomen hebben.

Zondag was het brood alweer op en had ik niet zoveel zin om van de kapjes brood iets lekkers te maken. Ik heb daarom maar een paar pannenkoeken gebakken. Ik vind het erg fijn dat we altijd eieren, bloem, boter en melk op voorraad hebben want daarvan kun je altijd wel iets lekkers maken en heb je eigenlijk altijd te eten in huis. Het is natuurlijk niet echt gezond, maar in “noodgevallen” zoals deze keer kan het erg handig zijn. Later op de dag zijn we naar een klein strandje gereden en hebben de kinderen heerlijk bij het water en met het zand gespeeld. Onze oudste dochter wou heel graag een ijsje kopen maar dit paste helaas niet meer binnen ons budget. We hebben haar toen beloofd dat ze dan thuis een ijsco kreeg. Hier was ze het in eerste instantie niet mee eens en hebben we aangegeven dat we daar nu helaas geen geld voor hebben maar dat we straks in onze vakantie wel een keer een ijsco kunnen kopen. Gelukkig was ze daar uiteindelijk tevreden mee.

Hoe hebben we het ervaren?
Deze week voelde het alsof we leefden in overvloed. We zijn een paar keer getrakteerd en kregen ook nog eens gratis fruit waar we weer heel wat lekkers van kunnen maken.

Wat hebben we geleerd?.
Dat het belangrijk is om met andere mensen te praten over je financiële situatie. Dat de meeste mensen het dan ook begrijpen en ze jou dan ook hulp aanbieden op allerlei verschillende manieren.

Wat was het resultaat?
Na de boodschappen hadden we eerst €15,- over, maar doordat ik later in de week nog naar de winkel toe ben gegaan voor de benodigdheden van mijn baksels bleef er helaas nog maar 70 cent van ons budget over.