Week 51 met leefgeld

Leefgeld

De vakantie is weer voorbij, wij gingen deze week weer aan het werk en onze oudste dochter ging net zoals alle andere kinderen weer naar school. Zelf zat ik deze week nog wel een klein beetje in de vakantiestemming en was ik ook helemaal vergeten om een boodschappenlijstje te schrijven. Ik wil net zoals voor de vakantie graag de boodschappen weer op maandag gaan doen en moest daardoor op het laatste moment nog snel even een boodschappenlijstje in elkaar flansen. Doordat ik nu zo weinig tijd voor het maken van een boodschappenlijstje heb ik de prijzen maar een beetje gegokt. Gelukkig hadden we deze week verder niks extra’s op de planning en konden we de €85,- helemaal aan de boodschappen besteden. Nu het einde van onze uitdaging inzicht komt hoeven we natuurlijk ook geen rekening meer te houden met de komende weken.

Tijdens het winkelen had ik totaal geen idee wat ik ongeveer kwijt zou zijn, maar het viel me gelukkig heel erg mee. In totaal was ik €60,- kwijt aan de boodschappen. Toen ik maandag thuis kwam hadden mijn man en ik beide de puf niet meer om te koken. Aangezien ik best nog een mooi bedrag over had voor deze week besloten we om weer een keer Chinees af te halen. We verwachten dat we deze week verder geen uitgaven meer zouden hebben dus dan bleef er nog steeds geld over.

Op dinsdag hadden mijn collega en ik zin in een appelflap en besloot ik om deze keer te trakteren. Gelukkig kon ik mijzelf inhouden om nog meer lekkers te kopen. Helaas ging het donderdag dan wel weer mis. Mijn man had voor het werk een barbecue en ik moest om kwart voor zeven alweer bij de ouderavond aanwezig zijn. Omdat ik ook nog de hele dag aan het werk was geweest had ik nog maar weinig tijd en zin om voor ons drieën te koken. Ik besloot om samen met de kinderen patat af te halen. Ik had alleen verwacht dat ik iets minder kwijt zou zijn en met ons budget precies uitkwam. Gelukkig had ik aan het begin van de week ook nog een jurk en shirtje via Marktplaats verkocht. De opbrengst hiervan was zes euro en de helft daarvan gaat naar mijn moeder, omdat het haar kleding is.

Van mijn collega kreeg ik een kraskaart met gratis koffie die wij altijd gebruiken. Dat kwam goed uit want de koffie was alweer bijna op. Zelf had ik ook een aantal kraskaarten ontvangen met gratis producten die we goed kunnen gebruiken. Ik ben gek op gratis producten en maak ook regelmatig gebruik van de acties op Scoupy, Tikkie en de site gratis.nl.

Op zaterdag deed ik samen met mijn vriendin mee aan de garageverkoop in Damwâld. Ik had deze keer niet super veel om te verkopen en had daardoor ook niet veel verkocht. De opbrengst moest ik helaas weer verrekenen met de onkosten, waardoor ik met niets thuis kwam. Maar gelukkig was het wel een gezellige dag.

Zondag zijn we bij mijn schoonfamilie langs geweest en zijn we daar blijven eten. Omdat ze met vakantie gingen waren ze hun koelkast aan het leegruimen. Daarom kregen we van hun een maaltijd van Hello Fresh. Doordat we zijn blijven eten en ook nog eens een maaltijd kregen bespaart ons dat volgende week weer twee maaltijden om te kopen. Het is zonde om weg te gooien, want wij en heel veel andere mensen kunnen het goed gebruiken.

Hoe hebben we het ervaren?
Aan het begin van de week ging het heel erg goed en dacht ik dat we deze twee laatste weken makkelijk gingen redden. Maar doordat we misschien iets makkelijk worden doordat het einde in zicht is hebben we toch een klein beetje teveel uitgegeven.

Wat hebben we geleerd?.
Dat je eigenlijk altijd iets op voorraad moeten hebben wat makkelijk is. Zodat je ook een keer makkelijk kunt eten wanneer je geen zin hebt om te koken en daardoor niet in de verleiding komt om eten af te halen.

Wat was het resultaat?
Het geluk was dat ik deze week nog voor drie euro had verkocht, hierdoor konden we de schade iets beperken en kwamen we uiteindelijk nog dertig cent over ons budget.