Week 5 met leefgeld

Leven met leefgeld

Ik was eerst van plan om jullie één keer in de maand op de hoogte te houden van ons avontuur met €85,- leefgeld, maar de meesten van jullie wouden graag wekelijks op de hoogte worden gehouden. Dus hierbij een nieuwe update van de afgelopen week.

Ik/wij vinden het nu wel wat lastiger worden om van dit bedrag te leven. Van de vorige maand bleef er €18,50 in totaal over (€10,- van het weekgeld plus €8,50 van de verkopen). Deze week hebben wij die €18,50 ook al moeten gebruiken, waardoor we helaas geen extra geld meer hebben.

Ik kocht weer een Too Good To Go box bij de Lidl voor €2,99 en nog een paar dingetjes voor €0,25 waardoor ik de vriezer weer een beetje kon vullen.

Onze jongste dochter drinkt altijd best veel waardoor we soms twee pakken voeding in de week moeten aanschaffen. Op dit moment krijgt ze nog steeds een speciale voeding van €13,99 per pak. Ik heb even getwijfeld om volledig over te stappen naar de normale voeding van hetzelfde merk, omdat dit een verschil van €6,- is. Maar ik wil ook niet dat onze dochter weer zoveel last van het spugen krijgt, dus we hebben daarom besloten om het eerst te mengen en haar langzaam te laten wennen. De voeding koste samen €22,-.

Er stond een verjaardag op de planning waarvoor natuurlijk een cadeau nodig was. Hier hebben wij €15,- aan uitgegeven. Ik wil proberen om niet te hoeven besparen op cadeaus, omdat ik vrienden en familie heel belangrijk vind en het mijn/ons uitdaging is.

Maar hierdoor bleef er van de €85,- nog maar €45,- over voor de boodschappen. Dit was ons helaas niet gelukt waardoor we van die €18,50 gebruik moesten maken. Van die €18,50 is er nu nog €2,- over.

Zaterdag mocht onze oudste dochter van ons een cadeautje uitzoeken, omdat het potje plassen zo goed gaat. Dit cadeautje koste €15,- en hebben we betaald van de kinderbijslag. 

Zondag gingen we op visite waar we patat gingen ophalen, dit bedrag gaan we delen maar heb ik nog niet betaald. 

Ook had mijn vader weer hondenvoer gehaald voor onze hond wat ik ook nog even moet betalen. De komende week wordt dus een hele uitdaging!

Mijn man wou in het weekend graag iets kopen, maar ik zei dat kan helaas niet. Dus die heeft nu wat dingen te koop gezet zodat hij van dat geld straks datgene kan kopen wat hij zo graag wou hebben.

Hoe hebben we het ervaren?
Nadat we zaterdag het cadeautje hadden gekocht liepen we nog even door de stad, maar we konden helaas nergens even gaan zitten voor een bakje koffie, omdat we het geld daarvoor niet hebben. Dat soort dingen begin ik nu toch wel te missen. Ook worden wij wel uitgedaagd om creatief te denken. We kunnen bijvoorbeeld niet zomaar meer iets kopen, maar moeten eerst iets anders of meerdere dingen verkopen.

Wat hebben we geleerd?
Dat niet zomaar alles meer kan en dat het soms even kan duren voordat je iets kan kopen. Wanneer er iets op is dat het dan ook echt op is en dat het soms afwachten is wanneer het weer kan worden aangevuld (net hoe belangrijk het is). Mijn man at steeds cacao nibs, maar daar hebben we het geld nu even niet voor. 

Wat was het eind resultaat?
Met het extra geld is het ons gelukkig nog gelukt. Als we het extra geld niet hadden dan hadden we iets harder ons best moeten doen. Maar de komende week gaat wel een hele uitdaging voor ons worden. Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *