Besparen op de energierekening

Besparen op energie

Er zijn zoveel manieren om te besparen op je energierekening. Een aantal blogs terug gaf ik jullie al een aantal tips over hoe je kunt minderen op het gasverbruik. In deze blog vertel ik jullie welke mogelijkheden er nog meer zijn. 

Als je energie wilt besparen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van je verbruik. Het gasverbruik blijkt vooral afhankelijk te zijn van het type woning waarin je woont. Het aantal personen doet er minder toe. 

Gemiddeld gasverbruik
Gemiddeld gasverbruik volgens het Nibud

Het energieverbruik is vooral afhankelijk van het aantal personen in het huishouden. De kosten hangen natuurlijk ook af van de elektrische apparaten die je gebruikt en hoe zuinig dezen zijn. 

Energieverbuik volgens Nibud

Je kunt er voor kiezen om een grotere investeringen te doen, door bijvoorbeeld zonnepanelen te laten instaleren of het huis te isoleren. Maar er is ook nog een budgetmanier om te besparen.. Dit doe je door elk jaar de energieleveranciers te vergelijken

Wij vergelijken sinds een paar jaar en hebben daardoor al heel wat geld bespaart. Wij gebruiken hier altijd de vergelijkingssite Pricewise voor. Door hier te klikken kom je op de site van Pricewise. Als je via Pricewise een contract afsluit krijg ik een kleine vergoeding. Het is niet mijn bedoeling om jullie van alles “aan te smeren”, zodat ik er zelf iets aan verdien. Ik gebruik deze site zelf al een paar jaar en en sta er dus ook echt helemaal achter, het is overzichtelijk en je bespaart hierdoor veel geld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *