Week 36 met leefgeld

Leefgeld

Vorige week bleef er uiteindelijk nog twee euro over van ons budget wat we deze week goed konden gebruiken. Twee euro lijkt misschien weinig, maar met een klein budget zijn alle kleine beetjes welkom. Want naast de boodschappen moesten we deze week ook rekening houden met nieuwe luiers voor de jongste, een cadeau voor de verjaardag van mijn moeder en een bezoek aan de kapper.

Ook deze week hadden we weer een box van Hello Fresh met 50 procent korting. We betaalden daarvoor weer €33,50. Zoals ik al eerder vertelde zijn wij thuis echt fan van Hello Fresh en vinden we een box met 50 procent korting niet duur. Alleen deze week kwam het eigenlijk iets minder uit, omdat we naast de boodschappen nog allerlei extra kosten hadden. Als ik zelf het avondeten zou kopen dan was ik goedkoper uit, maar dan was het eten waarschijnlijk wel iets minder uitgebreid en minder lekker. Ik had deze box een aantal weken geleden al besteld en toen wist ik nog niet of het deze week wel of niet goed uitkwam. Gelukkig hadden we van vorige week ook nog een maaltijd over en gingen we woensdag bij mijn ouders eten, waardoor we voor twee dagen geen avondeten meer hoefden te halen.

Voor onze jongste dochter moesten er weer nieuwe luiers komen. Twee pakken luiers kosten samen €25,- en hier doen we ongeveer een maand mee. Na de boodschappen had ik al gerekend dat twee pakken luiers nog precies binnen ons budget pasten. In de winkel aangekomen zag ik dat de luiers in de aanbieding waren. Ik had bijna de neiging om meer pakken mee te nemen, maar dat paste deze week niet meer binnen ons budget en ik heb ze daarom uiteindelijk toch maar laten staan. Ik was ook al blij met de korting die ik al voor twee pakken luiers kreeg.

Mijn man wou heel graag weer een keer naar de kapper en besloot deze week er ook naar toe te gaan. Toen de kappers dicht waren heeft mijn man zijn haar zelf steeds gedaan. Dit bespaarde ons mooi wat geld, maar het moest nu echt wel weer in model worden gebracht. Zelf ben ik al een tijdje niet meer naar de kapper geweest en ik denk dat dit pas weer na deze uitdaging mogelijk is. Onze oudste dochter gaat binnenkort voor het eerst naar de kapper, dus daar moet ik alvast een beetje rekening mee houden.

Mijn moeder was deze week jarig en we hebben samen met mijn broertje en zusjes een cadeau voor haar gekocht. Mijn zusje heeft dit cadeau gehaald en ook betaald. Ik heb haar gevraagd of we dit volgende week terug kunnen betalen, omdat we anders niet uitkomen met ons budget.

Vanaf woensdag had ik een lekker lang weekend en vanaf donderdag was ook mijn man vrij. Door corona en ons budget konden we niet veel doen, maar gelukkig kunnen we ook heel erg genieten van gewoon lekker thuis zijn. Op donderdag was het nog redelijk mooi weer en we zijn toen lekker gaan wandelen in een natuurgebied. “Normaal gesproken” zouden we daarna een lekker ijsje gaan halen of wat drinken op een terras. Nu zaten we op een bankje midden in de natuur met ons eigen eten en drinken.

In het weekend heb ik lekkere eierkoeken en een cake gebakken met de ingrediënten die we nog op voorraad hadden. Voor zondag heb ik nog lekkere verse broodjes gebakken van de bloem wat nog over was.
Hoe hebben we het ervaren?

Het was een fijne week waarbij we heel erg genoten hebben van elkaar en van de kleine dingen, zoals een wandeling in de natuur.

Wat hebben we geleerd?

Dat thuis zijn ook fijn is en dat je ook heel erg kunt genieten van de natuur. Leuke dingen of uitjes hoeven niet altijd geld te kosten. Daarnaast hebben we deze week ook weer geleerd dat mensen met een klein budget geen aanbiedingen kunnen inslaan. Zonder het budget koop ik een hele voorraad van producten met een mooie aanbieding, waardoor ik dan heel wat geld kan besparen. Hierdoor is er bijna ook altijd wel weer een aanbieding wanneer het product bijna op is. Maar nu we met €85,- per week leven kan dat helaas niet.

Wat was het resultaat?
Door de aanbieding van de luiers bleef er eerst zeven euro over. Maar mijn man moest ook naar de kapper waardoor we uiteindelijk zeven euro over ons budget heen waren. Volgende week moeten we rekening houden met de twintig euro voor het cadeau van mijn moeder. Dat wordt dan ook weer een lastige week. Ik had gehoopt dat we zonder de flesvoeding veel meer te besteden hadden, maar helaas is dat er nog niet echt van gekomen.