Week 35 met leefgeld

Week 35 met leefgeld

Vorige week hadden we heel erg gefaald en het is dan best lastig om de draad weer op te pakken. Gelukkig kregen we een paar weken geleden weer een kortingscode voor een Hello Fresh box. We zijn heel erg fan van deze boxen, omdat het eten (vinden wij) erg lekker is en we ook niet hoeven na te denken wat we moeten gaan eten. Hierdoor komen we ook minder in de verleiding om eten af te halen. Door de korting betaalden we nog maar €33,50 voor een box wat dus mooi binnen ons budget past. Helaas kon er door Hello Fresh één product niet geleverd worden, maar hier kregen we het geld dan ook van terug, zodat we het zelf nog konden kopen.

Omdat de box van Hello Fresh woensdagavond pas werd geleverd moesten we voor de overige dagen nog wel iets bedenken. Hiervoor ging ik eerst de voorraadkasten langs, omdat we de week ervoor niet alles hadden opgegeten. Uiteindelijk kon ik van onze voorraad nog een menu maken voor de rest van de week. Voor het avondeten waren we dus klaar. Wel moest onze voorraad weer aangevuld worden met ontbijtgranen, brood, fruit, zuivel en Wc-papier. Daarnaast moesten we ook rekening houden met een cadeau voor moederdag. Toen ik het lijstje eindelijk klaar had kwam mijn man nog met de mededeling dat het bier bijna op was en dat het deze week in de aanbieding was. Daar baalde ik een beetje van want ik had hier natuurlijk helemaal geen rekening mee gehouden in mijn budget. Gelukkig hadden we nog een paar kratten die we konden inleveren voor statiegeld waardoor het krat bier alweer iets goedkoper werd.

Na de boodschappen bleef er nog maar vijf euro over voor een Moederdag cadeau en waren we ook nog de olijfolie vergeten die we voor de gerechten van Hello Fresh veel moeten gebruiken. De goedkoopste olijfolie was al bijna drie euro waardoor er nog maar twee euro overbleef voor moederdag. Het werd wel erg moeilijk om hier nog een cadeau voor de kopen. Maar na wat opruimen kwam ik nog een cadeaubon tegen die bijna afgelopen was. Het was de bedoeling dat we deze cadeaubon voor onszelf gingen gebruiken, maar we hebben nu toch maar besloten om hier een Moederdag cadeau voor te kopen, omdat het anders wel erg lastig werd.

Vrijdag bleven ons twee nichtjes  van twee en drie maand slapen. Aan het begin van de week had ik bedacht om patat af te halen, maar hier was natuurlijk helemaal geen geld meer voor. Gelukkig hebben we altijd bloem, eieren en melk op voorraad waardoor we lekkere pannenkoeken konden bakken. De kinderen vonden het geweldig en zo konden we er toch nog een klein feestje van maken.

Het was eerst de bedoeling dat ik samen met mijn vriendin aan het eind van de week op een middag ging high teaen maar dit ging door omstandigheden niet meer door waardoor we toen gewoon op een avond gezellig hebben bij gekletst. In eerste instantie vond ik het wel jammer dat de high tea niet doorging, want ik ben gek op lekker eten. Maar het kwam uiteindelijk ook wel goed uit, omdat we het anders helemaal niet gingen redden met ons budget.

Omdat de high tea niet doorging besloot ik om voor zaterdag iets lekkers te bakken. Zaterdag is wel echt mijn bak dag, zodat we op zondag altijd iets lekkers bij de koffie hebben. Op internet kwam ik lekkere kaneelrollen tegen met een cream cheese frosting. Het meeste had ik al in huis, maar er moest alleen nog een pakje Monchou komen. Ik vind Monchou altijd best wel duur, vooral wanneer je voor een taart meerdere pakjes nodig hebt. Een tijdje geleden had ik al een keer geprobeerd om een cheesecake te bakken met de roomkaas van de Lidl en deze was toen best goed gelukt. De smaak is wel ietsje anders vind ik persoonlijk, maar nog steeds wel heel lekker. Daarnaast is het een verschil van €1,30 per pakje, wat best groot verschil is. Ik kocht daarom deze keer weer een pakje van de Lidl in plaats van de echte Monchou en proefde bijna geen verschil.
Hoe hebben we het ervaren?
Het was best lastig om na een mindere week de draad weer op te pakken. Daarnaast waren er deze week ook nog eens allerlei extra dingen waar we rekening moesten houden in ons budget.

Wat hebben we geleerd?

Deze week kwamen we net zoals eerder er achter dat je met weinig leefgeld echt constant moet plannen en overal rekening mee moet houden. Als je een keer een week lang geen extra kosten hebt dan moet je goed nadenken wat er de komende weken op de planning staat. Vaak kun je dan nog steeds niet geld uitgeven aan de “leukere dingen”, omdat je rekening moet houden met de weken erna.

Wat was het resultaat?
Doordat we de cadeaukaart hebben gebruikt voor het Moederdag cadeau bleef er uiteindelijk nog twee euro over van ons budget.