Week 29 met leefgeld

Net zoals andere weken begonnen we deze week ook weer met de wekelijkse boodschappen. Ik had het lijstje al op zondag in alle rust gemaakt, hierdoor wist ik precies wat er nog op voorraad was waardoor er geen onnodige producten op het lijstje kwamen te staan. Aan de hand van onze voorraad en de aanbiedingen konden we een lekker en gezond weekmenu samenstellen Bij het maken van een weekmenu bepalen we nog niet wat we op welke dag eten, maar kijken we op de dag zelf waar we op dat moment zin in hebben. We proberen er altijd wel voor te zorgen dat de minder gezondere maaltijden zoals patat voor het weekend blijven staan. Zo komen we in het weekend niet in de verleiding om eten af te halen. Voor dit weekend hadden we een zelfgemaakte pizza en patat met snack op het menu staan. Een pizza bodem maak je gemakkelijk zelf met wat bloem, gist, zout en water. We hebben dit standaard al op voorraad, waardoor ik alleen nog maar wat groenten en kaas hoefde te halen.  

Voor de boodschappen zelf had ik deze keer helaas iets minder tijd, waardoor ik niet naar twee verschillende winkels toe kon gaan. Ik heb er daarom voor gekozen om naar de supermarkt te gaan waar ik de meeste boodschappen haal. Na de boodschappen ben ik nog snel naar de bakker toe gegaan om mijn eerste too good to go box op te halen. In dit pakket zaten twee broden, vier zakken met broodjes en zes kersenflappen. Voor deze box betaalde ik €4,99, twee euro meer dan wat ik normaal voor brood kwijt ben. Normaal hebben we het goedkoopste brood van de supermarkt en nu van de bakker met nog iets lekkers erbij. Het enige nadeel van zo’n box is dat je van te voren niet weet wat je krijgt en er dus iets in kan zitten wat je niet lekker vindt. Zelf vond ik het brood heerlijk, maar mijn man had liever het goedkoopste brood van de supermarkt.

We hoeven vanaf nu eindelijk geen flesvoeding meer te kopen. Dit geeft echt zoveel ruimte in ons budget, waardoor we gelijk het gevoel hebben dat we alles weer kopen waar we zin in hebben. Toch maakte ik in eerste instantie een lijstje zonder iets extra’s. Hierdoor bleef er nog tien euro over wat we eerst zouden bewaren voor de weken erna. Maar aan het einde van de week moest ik toch nog even naar de winkel om nieuwe shampoo te halen. Mijn shampoo was al een week op waardoor ik al de hele week de shampoo van onze dochter moest gebruiken. Maandag was ik het vergeten mee te nemen dus ik besloot om donderdag toch nog maar naar de winkel te gaan, omdat we ook nog geld over hadden. Normaal keek ik nooit echt naar de prijs en kocht ik gewoon wat ik lekker vind en ook nog een beetje duurzaam is. Nu kwam ik erachter dat je voor een fles shampoo nog best veel kwijt bent. Ik heb deze keer maar voor de goedkoopste gekozen.

Tijdens het bezoek aan de supermarkt was onze oudste dochter mee en ze zag natuurlijk allerlei lekkers. Eerst kwam ze “lekkere” toetjes tegen. Deze mocht ze niet van mij hebben, want we kunnen niet altijd lekkere toetjes meenemen. Verderop in de winkel zag ze natuurlijk allemaal paaseieren. Ze heeft het al weken over de paaseieren, maar ze pasten helaas niet binnen ons budget. Daarnaast vind ik ze eigenlijk ook best prijzig en koop ik normaal gesproken ook niet veel paaseieren. Nu we nog ruimte over hadden voor iets extra’s besloot ik om ze nu toch maar mee te nemen.

Op vrijdag stond er patat met een snack op het menu. Ik was alleen vergeten om een nieuwe fles curry en mayonaise mee te nemen. Gelukkig hadden we de fles mayonaise nog niet weggegooid en hebben we er alles uitgehaald wat er nog in zat. We hadden hierdoor wel bijna de neiging om patat bij de snackbar af te halen.

In het weekend kwamen mijn zusjes langs om alvast de verjaardag van onze jongste dochter te vieren. De boodschappen en cadeaus voor onze verjaardagen neem ik niet mee in ons budget. Ik probeer er wel op te letten, maar ik schrok ervan hoeveel ik nog kwijt was. Van dat geld kunnen we bijna een week van leven.

Hoe hebben we het ervaren?
Doordat we vanaf nu geen flesvoeding meer hoeven te kopen geeft dat echt een gevoel van ruimte. Eindelijk is er weer wat meer ruimte voor een keer iets extra’s. Het is daardoor ook iets makkelijker vol te houden.

Wat hebben we geleerd?

Dat je heel wat geld kunt besparen door er echt goed op te letten, goede planningen te maken en de tijd ervoor te nemen. Voor de visite had ik snel een lijstje gemaakt en er ging daardoor veel meer mee dan nodig was.

Wat was het resultaat?
Er was eerst nog tien euro over van het budget, maar door de shampoo en paaseieren bleef er uiteindelijk nog maar twee euro over. Beter iets dan niets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *