Week 27 met leefgeld

Leven met leefgeld

De week begon weer met de wekelijke boodschappen en deze keer ging onze oudste dochter mee. Ik heb het liefst helemaal geen kinderen mee, want ze zien altijd van alles lekkers. Deze keer wou ze dus heel graag Smarties en heb ik haar ook maar gegeven. We hebben eigenlijk nooit snoep in huis, omdat ze er ook nog nooit naar heeft gevraagd. Maar de laatste tijd ziet ze het overal steeds vaker voorbij komen en vraagt ze er ook steeds vaker om. Ik heb haar wel duidelijk gemaakt dat we dit niet elke week kunnen betalen. Dan zegt ze “dan moatte heit en mem wer efkes oan it wurk”.

Deze week moest er nieuwe deodorant komen en ook de shampoo en wasmiddel waren bijna op. Gelukkig was de deodorant in de aanbieding, maar dan ben je alsnog bijna vier euro kwijt voor twee stuks. In mijn persoonlijke bonus box had ik een leuke aanbieding voor de koffie die wij veel drinken. Deze was nu één plus één gratis en deze aanbieding is er bijna nooit. Ik besloot om gelijk maar vier pakken mee te nemen, waardoor ik maar twee hoefde te betalen. Helaas was er daardoor geen budget meer voor de shampoo en wasmiddel, maar gelukkig kunnen we daar nog wel een week mee vooruit. Voor de zwarte was kwam ik nog wel twee flessen wasmiddel tegen van Robijn voor maar 25 cent per stuk, wat ons bijna vijftien euro bespaarde.  Voor de overige was moet er nog wel nieuwe wasmiddel komen.

De laatste weken doen we steeds vaker twee weken met één pak flesvoeding. Toen we net begonnen waren met de uitdaging kochten we soms wel twee pakken in één week. Dus dit is voor ons alweer een hele besparing. Over twee weken wordt onze jongste dochter ook alweer één jaar en hoeft ze in principe geen flesvoeding meer. Dus hopelijk is het ook de laatste keer dat ik flesvoeding voor haar heb gekocht. Ze drinkt het in ieder geval al steeds minder en hopelijk vindt ze de gewone melk straks ook even lekker.

Er waren deze week heel veel leuke aanbiedingen en heel veel producten één plus één gratis. Normaal gesproken sla ik heel wat producten in die we veel gebruiken, maar met dit budget is dit helaas niet mogelijk. Alleen van de koffie kon ik meer meenemen en van de producten die ik deze week echt nodig had kon ik één extra meenemen.

Mijn vriendin was deze week ook jarig en ze vierde het verder niet. In het budget had ik er al iets rekening mee gehouden, maar ik was toch meer kwijt dan ik van te voren had gehoopt. Gelukkig had ik op Vinted weer een paar kledingstukken verkocht, waardoor ik toch nog een kleinigheidje voor mijn vriendin kon kopen. Ik vind het wel jammer dat je nu niet even spontaan een kleinigheidje voor iemand kunt kopen als iemand bijvoorbeeld iets te vieren heeft of ziek is. Zelfs een postzegel voor een kaartje past soms al niet eens in het budget.

Vrijdag hadden we een personeelsuitje van mijn man zijn werk. We deden mee aan de bingo en kregen een lekkere borrelplan van de slager. De volgende dag was er vanuit het dorpshuis een online quiz georganiseerd waar we graag aan mee wouden doen. Helaas paste dit niet meer in ons budget en hebben mijn ouders eerst betaald, zodat we ons deel de volgende week kunnen betalen. Ook voor deze quiz kregen we weer lekkere hapjes en mijn ouders namen ook nog wat lekkers mee. Van al deze hapjes bleef er uiteindelijk nog heel veel over, waardoor we zondag ook nog iets lekkers hadden.

Mijn man drinkt in het weekend graag een biertje en het krat was dit weekend alweer leeg. Hier had ik in mijn budget geen rekening mee gehouden en er was ook geen aanbieding voor het merk wat wij meestal hebben. Toevallig ging mijn man die dag naar zijn ouders en kreeg hij een krat bier omdat hij hen had geholpen. Dus dat kwam mooi uit en bespaart ons weer mooi wat geld.

Hoe hebben we het ervaren?
Door de vele extra’s in het weekend was het voor ons vrij makkelijk vol te houden. Maar door al dit lekkers in het weekend vind ik het wel jammer dat dit nu niet in ons budget past. Hopelijk lukt het ons om die veertien euro ook echt over te houden, zodat er straks wat meer ruimte is voor zoiets.

Wat hebben we geleerd?

Dat de mensen met weinig geld niet heel veel kunnen besparen op de boodschappen, doordat ze tijdens de aanbiedingen niet heel veel kunnen inslaan, omdat er geen budget voor is.

Wat was het resultaat?
Doordat ik weer wat had verkocht via Vinted was er gelukkig nog ruimte voor een kleinigheidje voor mijn jarige vriendin. Anders had ik het ook wel gekocht, maar dan was het ons met het budget niet gelukt. Nu bleef er uiteindelijk nog 35 cent over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *