Week 26 met leefgeld

Leven met leefgeld

Deze week moesten we van tien euro minder rondkomen, omdat we er vorige week voor hadden gekozen om patat af te halen. Daarnaast moest er deze week ook weer nieuwe luiers voor onze oudste dochter komen, waardoor ik er van te voren vanuit ging dat het deze week nog wel eens heel lastig ging worden. Om ervoor te zorgen dat we deze week wel echt binnen ons budget bleven ben ik op zondag alvast begonnen met het schrijven van een boodschappenlijstje. Ik heb deze keer zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de aanbiedingen van de folders, waardoor er soms iets op het menu stond wat ik persoonlijk niet heel erg lekker vind. Tijdens het winkelen heb ik dit toch nog omgewisseld voor iets anders, omdat ik anders bang was om in de verleiding te komen om alsnog iets anders te halen.

Ik heb er deze week voor gekozen om de koopzegels weer even stop te zetten, zodat we iets meer ruimte hadden voor de wekelijkse boodschappen. Om deze week nog meer geld te kunnen besparen kocht ik een kleiner pak luiers die vijf euro goedkoper was. Het nadeel is dan wel dat er ook eerder een nieuw pak moet komen, maar voor deze week gaf dat even iets meer ruimte. Door deze besparingen bleef er uiteindelijk ook nog geld over, waardoor ik weer een keer iets extra’s mee kon nemen. Ik kocht voor het weekend alvast een lekkere chocoladereep en een zak chips. Voor onze kinderen kocht ik kleine kwarktoetjes, waar ze heel erg van hebben genoten.

Tijdens de boodschappen heb ik ook een paar producten meegenomen waarvan ik het geld terug kon krijgen. Op de app Scoupy en de site gratis.nl staan regelmatig producten die je een keer kunt uitproberen en het geld daarvan weer terug kan vragen. Deze keer kocht ik een kuipje boter en een fles cola. De bedragen voor deze producten had ik tijdens het boodschappen niet meegerekend.

Dinsdag had ik geen tijd meer om mijn brood te smeren. Ik was eerst van plan om helemaal geen brood mee te nemen en broodjes te kopen. Gelukkig kon ik de verleiding weerstaan en besloot ik om alleen het brood mee te nemen. Meestal hebben we op kantoor wel iets van hagelslag, maar dit bleek helaas bijna op te zijn. Gelukkig had ik nog vijftig cent in mijn portemonnee waarvan ik een slaatje van €0,48 cent heb gekocht.

Woensdag moest ik met onze kinderen naar het consultatiebureau voor een controle en prikjes. Onze oudste dochter zag op tegen de prikjes en ik heb haar daarom maar beloofd dat ze iets lekkers mocht uitzoeken als het achter de rug was. Op deze manier had ze toch nog iets om naar uit te kijken en ging het tijdens de prikjes heel erg goed. Voor dat lekkers moesten we naar de supermarkt. Van het leefgeld hadden we nog €1,50 over en ik besloot om daarvan een paar lekkere broodjes te kopen. Deze keer kon ik de verleiding helaas echt niet weerstaan. Dat is het nadeel als je rond lunchtijd naar de winkel toe gaat.

We zijn nu alweer een half jaar bezig met onze uitdaging en het afgelopen half jaar is echt voorbij gevlogen. Ik denk dat het de komende half jaar voor ons wel lastiger gaat worden. Het mooie weer komt er weer aan en hopelijk gaat de horeca binnenkort ook weer open. Helaas is het voor ons lastig om spontaan op het terras te gaan zitten of bij mooi weer te gaan barbecueën. Maar wij hebben het geluk dat we na dit half jaar weer “normaal” kunnen leven en niet zo erg op het geld hoeven te letten. Helaas zijn er nog steeds heel veel gezinnen die dit vooruitzicht niet hebben en altijd met een klein budget moeten leven.Hoe hebben we het ervaren?
Het was deze week makkelijk om ons aan het budget te houden, doordat er ruimte was voor iets extra’s. Daarnaast bracht mijn zusje ook nog een lekkere taart mee en zijn we nog getrakteerd op patat met een snack.

Het afgelopen half jaar is voorbij gevlogen en ik vind dat we het nog best goed hebben gedaan. Maar ik kijk er nu ook wel heel erg naar uit dat dit straks is afgelopen en weer kunnen doen waar we zin in hebben.

Wat hebben we geleerd?

Door zo nu en dan iets lekkers te kopen is het makkelijker vol te houden. Daarnaast hebben we geleerd dat we dankbaar mogen zijn dat we het zo goed hebben en niet altijd met een klein budget hoeven te leven.

Wat was het resultaat?
We hadden eerst €1,50 over, maar door de broodjes hebben we €0,40 teveel uitgegeven. Het lekkers wat onze dochter heeft uitgezocht hebben we betaald van de kinderbijslag. Van de kinderbijslag hebben we bijna het hele bedrag nog over, omdat we voor de kinderen bijna geen kleding hebben gekocht. Voor onze jongste dochter krijgen we veel kleding en hebben we alles van onze oudste bewaard. Dit bespaart ons ontzettend veel geld, want ze zijn er helaas zomaar uitgegroeid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *