Week 25 met leefgeld

Leven met leefgeld

De week begon met het maken van een lijstje. Voor mijn gevoel zijn er de laatste tijd weinig groenten in de aanbieding. Wat er wel in de aanbieding is vinden we ook niet altijd lekker, dus het kan daardoor ook aan ons liggen. Hierdoor vind ik het best lastig om een gezonde weekmenu te maken. Gezond eten is helaas vaak duurder dan ongezond eten.

Net zoals voorgaande week had ik deze week ook weinig tijd voor de boodschappen. Volgende week moet ik er echt voor zorgen dat ik hier meer tijd voor neem. Doordat de boodschappen snel moeten worden gedaan kies ik niet altijd voor de goedkoopste opties. Wanneer ik er meer tijd voor neem kan ik ook de prijzen vergelijken. Alle kleine beetjes helpen bij het besparen op de boodschappen.

Tijdens het boodschappen moest ik rekening houden met een cadeau voor mijn zusjes. Hierdoor moest ik een aantal dingen terug leggen. Ik kocht bijvoorbeeld geen stokbrood voor bij de soep en geen lekkers zoals chocolade voor in het weekend. Mijn man had mij ook nog gevraagd om ontstopper mee te nemen, maar dat paste ook niet meer in ons budget.

Ik had deze week geen voeding voor onze jongste dochter meegenomen, omdat we de laatste tijd het wel redden met één verpakking per twee weken. Halverwege de week kwamen we erachter dat we het waarschijnlijk niet gingen redden. We hebben daarom aan het einde van de week besloten om de eerste voeding te vervangen voor gewone melk. We mogen de voeding nog niet helemaal vervangen voor gewone melk, omdat hier niet de juiste voedingsstoffen inzitten voor een baby. Daarnaast zit er in gewone melk meer eiwitten dan in babyvoeding. Inmiddels is ze al 11 maanden oud en hebben we alleen een klein beetje melk gebruikt voor de pap. Voor de overige dagen heb ik alles uitgeteld en hadden we tot en met maandag nog precies genoeg.

Op vrijdag ging ik bij mijn jongste zusje langs voor haar verjaardag. We hadden afgesproken dat we pannenkoeken gingen bakken, zodat we daar konden blijven eten. Mijn zusje had mij gevraagd of ik alle benodigdheden voor de pannenkoeken mee wou nemen, omdat zij de boodschappen al binnen had. Normaal gesproken doe ik dit graag, maar nu had ik er eigenlijk geen geld meer voor. Ik wou mijn zusje hier ook niet mee lastig vallen, omdat zij net een baby heeft gekregen. Ik vind het dan lastig om tegen haar te zeggen dat dit mij niet gaat lukken. Gelukkig had mijn moeder nog twee pakken pannenkoekenmix, eieren en melk. Ik hoefde hierdoor alleen nog spek te halen. Het had natuurlijk ook zonder spek gekund, maar pannenkoeken zonder spek vind ik persoonlijk niet heel lekker.

Zaterdagochtend ging ik naar mijn oudste zusje. Voordat ik naar haar toe ging ben ik nog bij de winkel langs geweest voor een cadeautje. Op internet had ik ook al iets gekocht met de cadeaubon die ik had verdiend. Dit had ik ook naar de winkel meegenomen, zodat het samen kon worden ingepakt. We hadden namelijk geen pakpapier meer in huis en hier was ook geen budget meer voor. Het was wel iets wat in deze winkel niet verkrijgbaar was, want anders had ik het natuurlijk niet gedaan.

Ik kreeg deze week ook weer een mail met een leuke aanbieding van HelloFresh. De laatste weken heb ik maar weinig inspiratie om gerechten te bedenken, dus ik had wel weer zin in een box. Ik had ons daarom weer aangemeld voor de box en met verzendkosten zou het dan op €51,50 uitkomen. Aan het eind van de week heb ik dit toch maar weer afgezegd, omdat er dan nog maar €33,50 over zou blijven voor de rest van de boodschappen. Er moeten weer nieuwe luiers en voeding komen waardoor de eerste twintig euro dan al op is. Dan blijft er helaas niet genoeg over voor de rest van de boodschappen.

Zondag hadden we een slechte dag. We hadden een lange wandeling door de stad gemaakt en hadden daardoor zin in iets lekkers. Thuis hadden we alleen nog maar soep, waardoor we in de verleiding kwamen om patat en snack af te halen. We hebben wel goed nagedacht of we dit wel moesten doen, maar we konden de verleiding deze keer helaas niet weerstaan. We missen het spontane nu wel en het is ook best lastig dat je het geld er wel voor hebt maar dat het door de uitdaging niet mag.

Hoe hebben we het ervaren?
We vonden het deze week wel lastig. We missen het spontane en hadden door het budget maar weinig lekkers in huis. Hierdoor is het lastiger om de verleidingen te weerstaan.

Wat hebben we geleerd?

Dat we voor het weekend het lekkerste moeten bewaren, zodat we niet in der verleiding komen om eten af te halen.

Wat was het resultaat?
Door de spek voor de pannenkoeken en de patat kwamen we deze keer helaas bijna tien over ons budget. We hebben er wel van genoten, maar achteraf baal ik er dan toch weer van want dat betekend dat we het volgende week met tien euro minder moeten doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *