Week 24 met leefgeld

leven met leefgeld

Aan het begin van de week waren we door onze voorraad heen en moesten we echt nodig naar de winkel. Tussen de middag hadden we niet eens meer brood om te eten. We zijn toen maar even snel tussen het werken door naar de supermarkt gereden voor een paar broodjes. Aan het einde van de middag ben ik weer langs de winkel gegaan voor de wekelijkse boodschappen. Deze keer besloot ik om maar bij één winkel langs te gaan, omdat ik even geen zin had om uitgebreid te gaan winkelen. Tijdens het boodschappen kwam ik erachter dat ik een aantal producten op het lijstje was vergeten te schrijven. Ik heb deze producten maar meegenomen, omdat ik op dat moment dacht dat ik nog genoeg ruimte in mijn budget had. Bij de kassa kwam ik erachter dat ik de koopzegels was vergeten, waardoor ik drie euro over het budget heen kwam. Naast de wekelijkse boodschappen kocht ik ook nog luiers voor onze jongste dochter.

In de loop van de week moest ik ook een beetje improviseren, omdat ik alsnog een paar dingen was vergeten en er een paar producten al over de datum heen waren. Gelukkig heb ik altijd genoeg inspiratie om van onze voorraad iets anders in elkaar te flansen dan wat er op de planning stond.

Woensdag ging ik bij een vriendin langs voor haar verjaardag. Ik zou voor haar een cadeau kopen, maar vorige week bij het huis opruimen kwam ik nog een cadeau tegen dat ik een tijdje geleden al een keer voor een verjaardag had gekocht. Dit cadeau paste ook precies bij wat zij leuk vindt, dus dat kwam goed uit! Cadeaus kopen is altijd wel een grote hap uit ons budget. Voor mijn gevoel gaat er ook bijna geen week voorbij zonder een verjaardag. We gaan nu met corona niet meer naar alle verjaardagen, maar ik vind het wel belangrijk om een cadeau te geven. Zelf vind ik het namelijk ook leuk om een cadeau te krijgen. Sinds kort heb ik ook weer een nieuwe app op mijn telefoon die is gekoppeld aan mijn stappenteller. Deze app is van mijn zorgverzekering en als ik vier keer mijn weekdoel heb behaald dan kan ik een cadeaubon uitzoeken van bijvoorbeeld Bol.com t.w.v. €20,-. Deze cadeaubonnen kunnen we mooi gebruiken voor een verjaardag, waardoor we weer meer ruimte hebben in ons weekbudget. Ik ben nu dus fanatiek aan het wandelen, zodat ik mijn weekdoelen behaal.

Vorige week kreeg mijn man een mix voor een chocoladecake van zijn werk. Toen hadden we geen boter meer op voorraad en konden we dus eigenlijk geen cake meer maken. Ik heb toen wel voor de eerste keer een gewone cake gemaakt met zonnebloemolie, maar dat vonden we persoonlijk niet echt lekker. Voor deze week had ik dus maar weer gewoon roomboter gekocht, zodat we voor het weekend een lekkere chocolade cake hadden. Ik vind het fijn dat we bijna elk weekend wel iets lekkers kunnen bakken, dat geeft toch nog een beetje een luxe gevoel.

Voor zaterdag had ik een pasta met groenten en zonder vlees op het menu. Eigenlijk vinden we een pasta zonder gehakt niet echt lekker, dus ik heb mijn man toch nog maar de opdracht gegeven om naar de supermarkt te gaan voor gehakt. Ook het brood was op, maar hier was helaas geen budget meer voor. De broden gaan er de laatste tijd sneller doorheen, dus voor de volgende keer moet ik wel een brood extra meenemen. In plaats van brood hebben we in het weekend pannenkoeken en Griekse puddingbroodjes gegeten. Deze broodjes is een recept van Lekker en Simpel en maak je van bladerdeeg, custard, melk en eieren wat we eigenlijk altijd wel op voorraad hebben. Voor deze uitdaging kochten we altijd lekkere broodjes van de bakker voor het weekend. Dat missen we soms wel en daardoor probeer ik in het weekend voor de lunch altijd wel iets lekkers te maken.  


Hoe hebben we het ervaren?
We vonden het deze week moeilijker dan de afgelopen weken. Dit kwam doordat onze voorraad bijna helemaal op was en dus weer aangevuld moest worden. Daardoor was er weinig tot geen ruimte voor extra’s.

Wat hebben we geleerd?

Dat het handiger is om wel zoveel mogelijk de voorraad te blijven aanvullen, zodat je niet in één keer een hele grote kostenpost hebt en er nog geld overblijft voor extra’s.

Wat was het resultaat?
We waren deze week wel over het wekelijkse budget heen, maar van de afgelopen twee weken hadden we in totaal €32,- euro over. Dit had ik opgespaard voor de luiers en cadeautjes voor mijn zusjes. De luiers kosten in totaal €25,- en we waren ook zeven euro over ons budget heen, waardoor er uiteindelijk niets meer overbleef.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *