Week 19 met leefgeld

Leven met leefgeld

Het is elke week weer een uitdaging om van €85,- in de week rond te komen. Voor deze week stond er een verjaardag van mijn broertje en een kraamvisite van mijn vriendin in de agenda. Wij willen liever niet besparen op de cadeaus voor familie en vrienden, dus dit betekend dat we deze week al €40,- tot €50,- kwijt zijn aan cadeaus. Daarnaast hadden we deze week weer een Hello Fresh box met 50 procent korting, waardoor we al op €83,50 zitten en dan hebben we nog niet eens de rest van ons voorraad aangevuld. Maar ik bleef positief en ging deze week op zoek naar oplossingen.

Net zoals vorige week lukte het mij deze week ook niet om tot en met donderdag te wachten met de wekelijkse boodschappen. Ik besloot daarom om maandag toch maar weer naar de winkel te gaan om onze voorraad weer aan te vullen. Voor mijn gevoel hadden we niet zoveel nodig, maar ik was in totaal toch weer €41,73 kwijt en dan zit het avond eten er niet eens bij. De meeste kosten zitten in de voeding voor onze jongste dochter. Eind maart wordt zij één jaar en ik hoop dat we dan ook kunnen afbouwen met de melk. Dat gaat ons straks heel wat geld besparen en daar kijk ik nu al naar uit.

Voor de rest van de week deden we het rustig aan en hadden we niet veel nodig. Op zaterdag besloot ik toch nog even naar de winkel te gaan voor bananen en peren, zodat we het volgende week hopelijk wel tot en met donderdag volhouden. Ook kocht ik voor het eerst een potje fruit voor de jongste dochter, zodat ik dit makkelijk kon meenemen naar de visite. Onze oudste dochter kreeg in het begin alleen maar potjes, maar dat past nu niet meer binnen ons budget. Naast deze boodschappen kocht ik voor de kraamvisite een cadeaubon en een paar kleinigheidjes.

Om deze week binnen ons budget te blijven ben ik weer even door ons huis gegaan om te kijken of ik ook weer iets kon verkopen. Ik had nog twee boeken van de zeven zussen die ik op marktplaats heb gezet. Binnen een paar dagen waren deze verkocht en had ik weer twintig euro binnen. Verder bedacht ik me dat we nog een half oudjaarslot hadden liggen. Deze hadden we voor kerst van mijn zusje gekregen. Helaas hebben we geen miljoen gewonnen, maar toch nog vijf euro. Hierdoor had ik alweer €25,- maar we waren er nog niet. In een kastje zag ik een hele stapel Perla punten liggen die ik nog niet had ingeplakt. Bij de winkel heb ik nieuwe boekjes gehaald en kon ik precies drie spaarkaarten vol plakken. Voor deze spaarpunten kregen we bij het inleveren zes euro. Hierdoor zaten we in totaal op een bedrag van €31,-. In ons boodschappenpotje zat ook nog €13,50 wat nog van de vorige week over was. Ik schreef toen in mijn blog dat ik mijn ouders zou betalen voor de kosten van de hond, maar ik heb mij op het laatste moment toch nog bedacht. Ik was bang dat het ons deze week niet ging lukken om binnen ons budget te blijven en besloot om nog even te wachten met betalen. Ik heb hiervoor natuurlijk wel toestemming aan mijn ouders gevraagd.

Ik mag heel graag bakken en vind het dan ook leuk om in het weekend even iets lekkers te maken. Van mijn “collega” kreeg ik een zak vol stoofperen waar ik een lekkere stoofperen crumble van heb gemaakt. Eerst heb ik de stoofperen gekookt en daarna de crumble gemaakt. Voor de crumble heb je alleen 100 gram bloem, 50 gram basterdsuiker en 50 gram boter nodig. Eerst snijd je de boter in blokjes en daarna meng je dit met de bloem en basterdsuiker. Dit doe je eenvoudig door met de hand te kneden tot dat er kruimels ontstaan. Daarna doe je de stoofperen zonder het vocht in een ovenschaal en verdeel je de crumble over de stoofperen. Doe de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 á 25 minuten op 180 graden. Het is ook erg lekker met een bolletje ijs of een beetje slagroom.

Hoe hebben we het ervaren?
Toen we de week begonnen dacht ik in eerste instantie dit gaan we nooit redden, maar het is ons doormiddel van hulpmiddelen toch nog gelukt. Ik heb wel het gevoel dat we door de dure decembermaand steeds achter de feiten aanlopen en hoop dat we het in februari iets rustiger hebben qua extra kosten, zodat we weer even wat achteruit kunnen zetten en weer eens een extraatje voor ons zelf kunnen kopen.

Wat hebben we geleerd?

Deze week hebben we geleerd dat het belangrijk is om positief te blijven en dat we moeten denken vanuit oplossingen in plaats vanuit problemen.

Wat was het resultaat?
Er zat nog €13,50 in onze boodschappen pot van vorige week en daar komt nog €31,- bij van de boeken, zegels en loterij. We hadden daardoor een bedrag van €129,50 om te besteden. Voor de booschappen waren we deze week €78,23 kwijt en voor de cadeaus in totaal €40,-. Er blijft dan nog een bedrag van €11,27 over en dit maak ik gelijk over naar mijn ouders voor de kosten van onze hond. Dan blijft er deze week niets over en zijn wij mijn ouders nog €2,50 verschuldigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *