Week 18 met leefgeld

Leven met leefgeld

Een nieuw jaar, een nieuwe week en weer een nieuwe start. Zoals jullie vorige week al konden lezen ging het vorige week niet zo goed met onze uitdaging. Op dat moment baal ik dat het ons niet is gelukt, maar we gaan niet bij de pakken neer zitten en blijven positief. Tot nu toe ging het best goed en we gaan er deze week dan ook weer helemaal voor.   

Voor deze week hadden we een Hello Fresh Box besteld met 50 procent korting. We betaalden nu nog maar €33,50 voor 5 maaltijden voor drie personen. Als ik zelf de boodschappen doe ben ik meestal voordeliger uit, maar het is ook wel eens fijn dat je niet over het eten hoeft na te denken.

Ik had in eerste instantie bedacht om donderdag pas weer naar de winkel toe te gaan om de rest van de voorraad aan te vullen, maar helaas was het meeste iets eerder op dan ik had verwacht. Hierdoor moest ik dinsdag alweer naar de winkel voor de boodschappen. Door de feestdagen is mijn boodschappenplanning helemaal in de war. Normaal gesproken weet ik altijd precies hoeveel we van alles nodig hebben om de week rond te komen. Maar op dit moment ben ik het overzicht even helemaal kwijt en vergeet ik elke keer wel iets. Zo was ik deze week vergeten dat we zondag nog visite kregen voor mijn man zijn verjaardag. Bij een verjaardag hoort er natuurlijk ook wat lekkers op tafel te komen. Ik besloot om aan het eind van de week nog een keer naar de winkel toe te gaan.

In de loop van de week kwamen mijn ouders langs met een rekening voor het hondenvoer en een nieuwe hondenriem. Zoals jullie misschien al weten hebben wij een hond die om verschillende redenen nu bij mijn ouders woont. De kosten voor onze hond betalen we gewoon zelf. Gelukkig is het een kleine hond waardoor de kosten niet zo hoog zijn. Voor mijn moeder heb ik de afgelopen week kleding verkocht op Vinted. Mijn moeder vindt dit teveel moeite en ik vind het juist leuk om te doen. De opbrengst was achttien euro en hiervan mocht ik de helft zelf houden. Dit gebruik ik weer om de rekening voor de kosten van de hond te betalen. Dan blijft er nog €13,50 over. Ik heb met mijn ouders afgesproken dat ik dit bedrag over verschillende weken verspreid, omdat we anders niet uitkomen met het budget.

Voor de Hello Fresh Box en het aanvullen van de voorraad zaten we op een bedrag van €68,15. Van de €85,- was er dus nog €16,85 over voor de rest van de week. Ik had bedacht om deze week ook alvast de helft van de €13,50 voor de kosten van de hond aan mijn ouders te betalen, zodat we alles zo snel mogelijk weer op orde hebben. Hierdoor bleef er nog maar tien euro over voor koffie, fruit en lekkers voor de visite. We hadden nog een paar peren en een net mandarijnen dus ik besloot om nog twee trossen bananen en een zak appels te halen. Ik kies altijd voor de buitenbeentjes appels, omdat deze het goedkoopst zijn en daarnaast ook mooi klein wat voor de kinderen ideaal is. Voor het fruit en de koffie zat ik al op bijna acht euro, waardoor er nog maar twee euro overbleef voor wat lekkers. Toen bedacht ik me ineens dat we vroeger regelmatig oorlogsgebak kregen en dat we daar altijd gek op waren. Hiervoor hoefde ik alleen nog maar een pak Mariabiscuits te halen die maar zestig cent kosten. Slagroom hadden we ook nog in huis van het kerstpakket, waardoor het gebak ons maar zestig cent koste. Ik ga er altijd vanuit dat de visite ook blijft eten dus ik besloot om nog wat spek te kopen, zodat ik pannenkoeken kon gaan bakken. Verder hadden we nog worst in de koelkast en waren er nog wat toastjes van het kerstpakket over. Met onze voorraad kwamen we dus al een heel eind om wat lekkers op tafel te zetten.

Hoe hebben we het ervaren?
De eerste week in het nieuwe jaar ging gelukkig weer redelijk goed. Toen we net begonnen bleef er altijd geld over, waardoor we konden sparen voor verjaardagen of andere extra uitgaven. De laatste tijd kunnen we bijna niets sparen en voor mijn gevoel komen er alleen nog maar meer extra dingen bij. Dit zorgt soms wel eens voor stress, omdat ik het wel zo goed mogelijk wil doen. Daarnaast verlang ik ook steeds meer om eten te bestellen en allemaal lekkers te kopen.

Wat hebben we geleerd?

Als je goed in de kasten kijkt dan heb je vaak meer in huis dan je van tevoren dacht. Doordat we goed in de kasten hebben gekeken waren we niet de twintig euro kwijt die we in onze normale situatie kwijt zouden zijn, maar waren we maar twee euro kwijt aan lekkers voor de visite.

Wat was het resultaat?
Het ging deze week gelukkig weer goed en er bleef in totaal nog maar tien cent over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *