Week 22 met leefgeld

Leefgeld

Zoals jullie vorige week al konden lezen heb ik besloten om de komende tijd op maandag de boodschappen te doen. Ik ben op maandag na het werk dan ook gelijk naar de supermarkt toe gegaan. Het enige nadeel is dat ik hierdoor wel laat thuis ben en niet de tijd heb om uitgebreid te gaan koken. Voor maandag had ik dan ook een simpel gerecht op het menu. We aten vistaco’s met een salade van sla, mais en avocado.

Ik had deze week als doel om minimaal tien euro over te houden, omdat mijn zusjes (een tweeling) binnenkort jarig zijn en er ook weer nieuwe luiers moeten komen voor beide dochters. In het begin kocht ik voor onze oudste dochter een klein verpakking luiers omdat het de bedoeling was dat onze dochter snel helemaal van de luiers af zou zijn. Helaas zie ik dat de komende tijd ’s nachts nog niet gebeuren, waarop ik heb besloten om voortaan groot verpakkingen te kopen. Dit bespaart ons niet alleen vijf cent per pamper, maar ik hoef ook minder vaak naar de winkel. Met een grootverpakking luiers kunnen we meer dan twee maand vooruit.

Tijdens de boodschappen kwam ik bij de kassa nog eieren voor maar 25 cent tegen. Er stond nog een ten minste houdbaar datum van zeven februari op. Na deze datum doe ik de eieren niet gelijk weg, maar doe ik ze in een glas water om te kijken of ze nog eetbaar zijn. Als het ei op de zijkant blijft liggen, dan is het vers. Blijft het ei schuin omhoog op de bodem liggen, dan is het één à twee weken oud. Als het ei op de bodem rechtop blijft staan, dan is het twee à drie weken oud. Blijft het ei aan de oppervlakte drijven dan is het ei bedorven en kun je het dus niet meer eten. Wij gebruiken deze methode heel vaak, omdat ze bij ons regelmatig over de houdbaarheidsdatum heen zijn. Meestal zijn ze nog wel een tijdje goed, zonde om ze dan weg te gooien.

Naast de benodigde boodschappen besloot ik om ook nog wat extra’s mee te nemen. Voor de kinderen kocht ik kleine kinderkwark toetjes voor maar €0,62 en voor ons zelf kocht ik een lekkere chocolade reep. Normaal kochten we dit elke week, maar nu past het helaas niet meer altijd in ons budget. Onze oudste dochter was dan ook heel erg blij dat ze weer een keer een toetje kreeg en wij hebben ook erg genoten van de chocolade reep. Ik vind het grappig om te zien dat het hiervoor niet zo bijzonder was dat we dit kochten, maar dat het nu heel speciaal is dat we dit kopen en voor onze kinderen dus ook.

Sinds lange tijd kocht ik deze week ook weer koopzegels. De afgelopen maanden had ik het kopen van de koopzegels even stopgezet, omdat we steeds extra kosten hadden en anders niet uitkwamen met het budget. Het geld wat we met de koopzegels sparen wil ik graag gebruiken voor in de vakantie, zodat we dan wel gewoon leuke uitjes kunnen blijven doen. De afgelopen maanden hebben we al een flink bedrag bij elkaar kunnen sparen. De koopzegels kun je ook gebruiken voor bijvoorbeeld de dure decembermaand of voor verjaardagen. Wij doen dit nu al een aantal jaren en vinden het een leuk spaarpotje.

Woensdag stond er een mac and cheese met kip op het menu. Het was een recept voor zes personen, maar we waren die avond maar met ons drieën. Onze oudste dochter bleef bij mijn ouders eten, waardoor er heel veel overbleef. Wanneer onze oudste dochter wel thuis zou eten, was er nog steeds veel overgebleven want ze eet de laatste tijd bijna niks. Gelukkig hoort het bij deze leeftijd en eet ze voor de rest wel goed. Doordat er zoveel overbleef konden we de volgende dag er nog eens van eten. Het was een heerlijk recept van de Kookmutsjes. We eten niet vaak hetzelfde en de meeste recepten haal ik van Pinterest.

Het was de bedoeling dat ik deze week maar één keer naar de winkel toe zou gaan. Maar volgens de weervoorspellingen zou er de komende dagen veel sneeuw vallen en hadden ze voor maandag code rood voorspeld. Voor onze jongste dochter hadden we niet meer genoeg voeding tot en met dinsdag, waardoor ik besloot om zaterdagavond nog maar even naar de winkel toe te gaan. Ik heb gelijk maar meer boodschappen gehaald, zodat we de komende dagen vooruit kunnen. Het past helaas niet in ons budget, maar het leek ons verstandig om maandag met code rood niet de deur uit te gaan. In totaal was ik hiervoor veertig euro kwijt, wat we van het bedrag voor volgende week afhalen.

Hoe hebben we het ervaren?
Het ging deze week best goed, omdat er deze week niets extra’s op de planning stond. Het gaf een fijn gevoel dat we weer eens wat extra’s konden meenemen.

Wat hebben we geleerd?

Dat mensen die van weinig rond moeten komen niet zomaar even kunnen besluiten dat ze extra boodschappen meenemen omdat bijvoorbeeld de weersvoorspellingen er niet goed uitzien.

Wat was het resultaat?
We hebben deze week ons doel behaalt. Er bleef precies tien euro over wat we willen gebruiken voor de luiers en cadeaus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *